roadtrip zuid spanje

2019 is nog maar net om de hoek komen kijken en de eerste vakantieplannen worden alweer gemaakt. Stiekem waren wij hier in 2018 al mee begonnen, maar voor de meesten is het nieuwe jaar een goed moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Wij hebben al goed voor ogen wat onze vakantieplannen zijn voor dit jaar. We vinden het leuk om ruim van tevoren het een en ander uit te zoeken, maar ook om er naar te kunnen uitkijken. Eind maart vliegen wij een weekje naar Dubai en eind juni een weekje naar Mallorca. Dubai kennen wij al redelijk goed van onze wereldreis in 2016 en naar Mallorca zijn wij erg nieuwsgierig. Mallorca schijnt, naast mooi weer, ook erg mooie natuur en gebergte te hebben en natuurlijk ook prachtige stranden. Heb je tips voor ons? Laat het dan zeker weten!

Roadtrip Zuid Spanje in september

Zoals je misschien wel weet gaan wij ook ieder jaar naar Moraira in Zuid Spanje. Dit jaar zijn we daar in september, maar we doen het iets anders dan de afgelopen jaren: we maken er een roadtrip Zuid Spanje van. Na onze stedentrip Málaga vorig jaar zijn we zó enthousiast over het zuiden van het land dat we meer willen zien. En hoe kan dat beter dan het in een roadtrip te plannen? We trekken er maar liefst twee weken voor uit en hebben onze route al (globaal) uitgestippeld. Komt ‘ie!

Onze route

Dag 1 t/m 4: Sevilla

Onze allereerste bestemming van onze roadtrip Zuid Spanje is Sevilla! Vanaf Amsterdam vliegen we naar deze authentieke Spaanse stad, waar we ook meteen een auto huren. Dit is een bewuste keuze, omdat we niet afhankelijk willen zijn van het openbaar vervoer en je met een (huur)auto veel vrijer bent.

Voor Sevilla hebben we nog geen specifieke plannen gemaakt. We vinden het leuk om ter plekke te bekijken wat er allemaal te doen is en waar we op dat moment zin in hebben. We zijn zó benieuwd naar deze stad. Van vrienden en kennissen om ons heen hebben we alleen maar positieve verhalen gehoord vanwege de authenticiteit en het echte Spanje wat je in deze stad terug ziet. Het plan is om zo’n 4 dagen in Sevilla te blijven, maar willen we korter of juist langer blijven, dan zijn we hier heel flexibel in.

roadtrip zuid spanje

Dag 5 t/m 8: Ronda & Málaga

Na zo’n 4 dagen door Sevilla te hebben rondgelopen rijden we in een kleine twee uur door naar Ronda. We weten nog niet zo heel veel over deze stad, maar wat we wel weten is dat deze historische stad erg de moeite waard is. Naar verwachting blijven we er dan ook 1 dag om vervolgens door te rijden naar Málaga: één van onze favoriete (Spaanse) steden. Vorig jaar februari zijn we hier op citytrip geweest en dat is ons zó goed bevallen dat we er graag nog eens terug gaan. Hier gaan we niet per se alle bezienswaardigheden meer bekijken, maar vooral genieten van het weer (Málaga heeft hele fijne stranden), lekker eten en drinken én de Caminito del Rey bewandelen. Ik schreef al eerder dit artikel over dit bijzondere wandelpad.

stedentrip naar Málaga

Dag 9: Nerja & Frigiliana

Andalusië staat bekend om de witte dorpenroutes, waar onder andere Nerja en Frigiliana onder vallen. De witte dorpen behoren vaak tot de oudste stadjes van Andalusië en hebben veel Moorse invloeden. Deze staan daarom ook op ons lijstje te bezoeken. Kleine, smalle straatjes, prachtige uitzichtpunten, historische bezienswaardigheden en natuurlijk weer het typisch Spaanse eten, zoals tapas en paella maken deze dorpen het waard om tijdens onze roadtrip te stoppen.

Dag 10 & 11: Granada

Na een dagje struinen door de witte dorpjes Nerja en Frigiliana, rijden we door naar Granada. Hier verblijven we ook een nachtje, zodat we op ons gemak de tijd kunnen nemen om deze historische stad te ontdekken. Na Sevilla, Málaga en Córdoba is dit de vierde stad van Andalusië met veel historische bouwwerken en hoogtepunten, zoals het wereldberoemde Alhambra. Deze staat dan ook zeker op ons lijstje om te bezoeken in deze stad!

roadtrip zuid spanje

Dag 12 t/m 15: Moraira

Onze roadtrip Zuid Spanje sluiten we af in Moraira. We zijn hier ontzettend graag en we vinden het heel fijn dat we Moraira op ons duimpje kennen. Dit geeft een gevoel van thuiskomen. Bovendien weten we precies waar we wel en niet moeten zijn. Ook kunnen we hier tijd doorbrengen met familie om vervolgens weer terug naar Amsterdam te vliegen vanaf Valencia of Alicante. Ik kan niet wachten tot het september is!

Moraira
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.