guadalest

Wie mij al langer volgt weet dat wij zo nu en dan ook dagtripjes maken vanuit Moraira. Heerlijk hoor van die stranddagen, maar af en toe eropuit gaan levert hele mooie ervaringen op. Bovendien levert het ook nog eens leuke plaatjes op.

Ik ben dol op het afspeuren van Instagram om te zien waar de rest van de wereld zich zo nu en dan bevindt. Tel daarbij een paar uurtjes vertoeven op Google Maps er bij op en je komt zo op leuke, nieuwe plekken waar je nog nooit van had gehoord. Hierdoor belandden wij in het piepkleine dorpje Guadalest, dat bekend staat om het prachtige azuurblauwe stuwmeer.

guadalest

Klein maar fijn

Klein maar fijn, zo kun je Guadalest omschrijven. Ondanks dat het er niet groot is moet je overigens niet verwachten dat je er de enige bent. Het is een toeristische trekpleister waarbij de economie van dit stadje gebaseerd is op het toerisme.

“Wil je de drukte voor zijn? Zorg dan dat je ‘s ochtends vroeg aankomt, dan heb je de meeste kans dat je fijne plaatjes kunt schieten zonder ellebogenwerk.”

Vanuit Moraira is het precies een uur rijden. De autorit brengt je door allemaal andere kleine dorpjes en ook over de Sèrra de Bernia; een prachtig hooggebergte in de provincie Alicante. Na een uur tuffen kom je bovenop de berg aan en parkeer je de auto voor 3 euro op de openbare parkeerplaats. Vanuit hier loop je door het het typisch Spaanse dorpje langs winkeltjes en met ondertussen ook prachtige uitzichten over de groene omgeving. Aan trappen lopen ontkom je niet, maar dit maakt het dorp juist weer heel erg authentiek. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan!

Net een schilderij

Onderweg loop je langs het kasteel van Guadalest waar je tegen een kleine toegangsprijs naar binnen kunt. Wij kiezen ervoor om niet naar binnen te gaan en lopen door richting het stuwmeer. Uiteindelijk boven kom je op een gezellig pleintje met wat plaatselijke horeca en typische toeristenwinkeltjes met aan je rechterhand het stuwmeer. Ook zie je hier direct weer terug in de prijzen dat het dorp draaiende wordt gehouden door het toerisme: een cola kost hier 3 euro in plaats van 1 euro 50. Maar het bewonderen van het stuwmeer is wel echt de moeite waard! Echt een plaatje, het is net of je een schilderij aan het bekijken bent. Na de benodigde kiekjes drinken we nog even wat en lopen we nog een rondje door het dorp. Zin om te verdwalen? Dat lukt je niet, zo klein is het!

guadalest

Afkoelen bij de watervallen van Algar

Op de terugweg kiezen we ervoor om ook nog even langs de watervallen van Algar te gaan. Vanuit Guadalest liggen die op een kwartiertje rijden en gezien de hoge temperaturen zijn we blij dat we kunnen afkoelen. Wil je weten hoe het daar is? Dat lees je hier.

Na een duik in het ijskoude water rijd je in een uur weer terug naar Moraira. Of de plek waar jouw huisje/hotel/appartement staat. En een dagje touren maakt hongerig, dus, tapas, anyone?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.