Ik ben gek op lezen en eigenlijk doe ik het te weinig. Ik lees alleen als ik op vakantie ben, omdat ik dan pas echt even de rust kan nemen om een boek volledig uit te lezen. Super zonde natuurlijk, want als ik lees heb ik echt even een momentje voor mezelf. Het is dan ook mijn voornemen om vaker een boek te pakken. Heerlijk!

Toen ik hoorde over het boek In Spanje schijnt altijd de zon was ik meteen nieuwsgierig. Een boek over een leven in Spanje met alle pieken en dalen die daarbij horen. Stiekem droom ik zo nu en dan ook van een leven in dit fijne land. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik het recensie-exemplaar ontving van de schrijfster van het boek. Want wat is er leuker om de ervaringen van iemand te lezen die ook echt de stap heeft durven zetten? Dat kan alleen maar inspireren!

Van Haarlem naar Andalusië

Het boek is geschreven door Brenda van Es, ook direct de hoofdpersoon in het boek. Samen met Albert besluit zij hun jarenlange droom in vervulling te laten gaan. Zij zeggen hun baan op, verhuren hun huis in Haarlem en rijden in hun volgepropte Volkswagen naar Andalusië. De regenachtige dagen in Nederland verruilen zij voor zon en een leven vol met zekerheid verruilen zij voor avontuur.

Is dit radicaal en impulsief of juist een weloverwogen beslissing? Ga je een vast inkomen, een heerlijk huis en zekerheid opgeven voor iets waarvan je niet zeker weet wat het je gaat opleveren? Bovendien heeft Colombia ook jarenlang bovenaan het lijstje gestaan om naartoe te verhuizen. Maar is het het waard om je familie nog zo weinig te zien?

Een droom die uitkomt.. of toch niet?

Na lang wikken en wegen gaan ze het avontuur aan. Dromen moet je laten uitkomen! Ze vertrekken naar Spanje en strijken neer in Granada, aan de flanken van de Sierra Nevada en zo’n 680 meter boven de zeespiegel. Albert droomt van het organiseren van wielertochten met klanten het ruige gebergte. Brenda is ervan overtuigd dat Spanje dé plek is om levensverhalen van mensen op te schrijven. Maar als klanten uitblijven, is het nog maar de vraag of het najagen van hun dromen ze nog zo gelukkig maakt. Onzekerheid en twijfel slaan toe: kunnen ze dit eigenlijk wel?

In Spanje schijnt altijd de zon

Geduld wordt uiteindelijk beloond. De fietsvakanties worden geboekt en de aanmeldingen stromen binnen voor de schrijversweken in Ronda. Alles lijkt toch nog goed te komen, ondanks dat de twijfel niet direct weg is. Want als de geboekte fietsvakanties en schrijversweken achter de rug zijn; hoe kom je dan aan nieuwe klanten?

Brenda en Albert ondervinden maar al te goed dat het najagen van je dromen echt niet altijd eenvoudig is. Soms lijken gemaakte plannen leuker dan ze in werkelijkheid zijn. Gaan ze het uiteindelijk redden om hun dromen te verwezenlijken en kunnen zij in Spanje blijven?

In één ruk uitgelezen

Het hele boek heeft mijn nieuwsgierigheid steeds gewekt en ik heb het dan ook in één ruk uitgelezen. Al vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het verhaal. Hun gedachtegangen en overwegingen worden uitgebreid omschreven. Daardoor wilde ik steeds weten hoe het met de hoofdpersonen zou gaan.

Bovendien worden er niet alleen hoogtepunten, maar ook zeker onzekerheden en dieptepunten beschreven waar Brenda en Albert mee te maken hebben gehad. Realistisch en eerlijk – een verhaal dat niet vaak verteld wordt. En dat is dan ook precies de reden dat Brenda ervoor koos om er juist wel over te schrijven. Het is een heerlijk boek voor wie ook droomt van een bestaan in Spanje en voor wie benieuwd is naar levensechte ervaringen.

“In Andalusië schijnt niet elke dag de zon maar wel 320 dagen per jaar. Dat is wetenschappelijk aangetoond”

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe het uiteindelijk afloopt met Brenda en Albert? Je koopt dit boek voor 24,95 op de website van bol.com of hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.