vakantie op mallorca

Afgelopen week vertelde ik al kort even wat onze vakantieplannen zijn voor dit jaar. We gaan niet alleen naar Dubai (maart) en roadtrippen in Zuid Spanje (september), maar we houden in juni ook nog een weekje vakantie op het Spaanse Mallorca. Dit is wat we allemaal willen zien en doen in die week!

Struinen door knusse dorpjes

Als je mij een tijdje geleden vroeg of ik wel eens naar Mallorca op vakantie zou willen, dan zou mijn antwoord ‘nee’ geweest zijn. Waarom? Mallorca riep bij mij associaties op waar dronken Engelsen de hele dag rondlopen en ‘s avonds losgaan in de kroeg. Daar hoefde ik mijn vakantie niet te spenderen. Totdat ik mij meer ging verdiepen in het eiland en ontdekte dat er nog veel meer is dan dat. Zo blijken er hele knusse (berg)dorpjes te bestaan die echt de moeite waard zijn. Wat denk je van Valldemossa, Deià, Port de Sóller, Luccmajor, Felanitx en Fornalutz? Ook het vissersdorpje Porto Colom schijnt een aanrader te zijn.

vakantie op mallorca

Het centrum van Palma de Mallorca ontdekken

Naast de knusse dorpjes schijnt de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, ook zo zijn charme te hebben. Er is genoeg te zien en bewonderen om je er een dag te vermaken. De binnenstad herbergt smalle (en charmante!) straatjes vol historische gebouwen. Ook blijkt de 13e-eeuwse kathedraal La Seu zowel van binnen als van buiten de moeite waard te zijn. Deze wordt dan ook gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.

Relaxen en genieten van de zonsondergang op één van de stranden

Ondanks dat we het een en ander gaan bekijken tijdens ons weekje vakantie op Mallorca, komen we er toch ook vooral om even bij te komen en te relaxen. Wij zijn geen fan van de grote, massale en toeristische stranden, dus wij gaan op zoek naar de onontdekte pareltjes op het eiland. De stranden Es Trenc en Platja de Ses Illetes blijken erg goed in de buurt te komen bij onze wensen, dus die staan zeker op ons lijstje om te bezoeken.

vakantie op mallorca

Vis eten in vissersdorpje Cala Figuera

Ik ben gek op vis! In Cala Figuera schijn je de lekkerste te eten van het eiland. Mijn vriend is er niet zo dol op, maar misschien lukt het me toch om hem over te halen er toch een avondje naar toe te gaan voor een romantisch diner ;-).

Het uitzicht bewonderen vanaf Cap de Formentor

Wij vinden het fantastisch om op vakantie mooie uitzichtpunten op te zoeken en hier te genieten. Op Mallorca schijn je dat erg goed te kunnen doen bij Cap de Formentor. Het schiereiland Formentor ligt in het uiterste noorden van het eiland en via een ruim 10 km lange route – die je via haarspeldbochten langs verschillende plekken en uitzichtpunten leidt – kom je aan bij het allernoordelijkste puntje, Cap de Formentor. Hier staat ook een vuurtoren als boegbeeld en vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de kustlijn.

Heb jij nog meer tips om te doen tijdens ons weekje vakantie op Mallorca? Wij zijn erg benieuwd, dus laat het weten in een reactie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.