Bij Spanje denk je misschien al snel aan zon, zee en strand. Maar wist je dat Spanje nog veel meer te bieden heeft op cultureel gebied? Vooral in de grote steden vind je tal van culturele bezienswaardigheden, waaronder indrukwekkende musea.

1. Guggenheim Museum in Bilbao

Het Guggenheim Museum in Bilbao is één van de vier Guggenheim musea die over de hele wereld bestaan. Zo vind je er ook één in New York, Abu Dhabi en in Venetië. Ze behoren alle drie tot de Solomon R. Guggenheim Foundation en zijn een van de belangrijkste musea voor de moderne kunst. Niet alleen de tentoonstellingen zijn een lust voor het oog, maar ook het gebouw waarin het Guggenheim Museum in is gevestigd is al erg indrukwekkend. Bovendien heeft het een tentoonstellingsoppervlakte van maar liefst 11.000 vierkante meter. In de tentoonstelling vind je uiteenlopende kunst: van popart tot aan werken van artiesten als Picasso. Wil je ‘s zomers binnen lekker afkoelen of regent het juist een dag tijdens je vakantie of citytrip? Dan is dit museum een ideale uitvalsbasis om je er een (mid)dag te vermaken.

Adres: Avenida Abandoibarra 2

grootste musea in spanje

Vorig jaar was het El Prado met 2,8 miljoen bezoekers nummer 18 op de lijst van best bezochte musea ter wereld.

2. Museo El Prado in Madrid

Museo del Prado is niet alleen één van de grootste kunstmusea in Spanje, maar zelfs één van de grootste ter wereld. In de collectie vind je kunstwerken die dateren uit de 14e tot en met de 19e eeuw. Het museum heeft 5000 tekeningen, 2000 prenten, 1000 munten en medailles, en zo’n 2000 voorwerpen van toegepaste kunst. De schilderkunst collectie bestaat uit maar liefst 8600 werken, waarmee dit ook het hoogtepunt is van het museum. Vorig jaar was het met 2,8 miljoen bezoekers nummer 18 op de lijst van best bezochte musea ter wereld.

Adres: Paseo del Prado, s/n

3. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in Madrid

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, ook wel Museo Reina Sofía, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum is genoemd naar de Spaanse koningin Sofía en in de permanente tentoonstelling vind je zo’n 570 werken. De belangrijkste en bekendste zijn die van Pablo Picasso en Salvador Dalí, beide Spaanse meesters in de kunst. Ook zijn er nog tal van schilderijen, tekeningen en beelden die worden tentoongesteld en zijn gemaakt door zowel nationale als internationale kunstenaars. Dit museum behoort dus niet voor niks tot de grootste musea in Spanje.

Adres: Calle de Santa Isabel 52

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.