eten en drinken in alicante

Toen ik deze maand in Alicante was voor een dagje, wist ik niet dat deze stad zóveel keuze heeft als het gaat om eten en drinken. Op bijna iedere hoek van de straat kom je er een restaurant tegen waar je het liefst direct naar binnen wilt. En ook als je even doorloopt kom je weer de leukste hotspots tegen in leuke zijstraatjes, steegjes of op de gezelligste pleinen. Ik geef 10 tips waar je moet zijn voor eten en drinken in Alicante: van koffie tot lunch en diner!

#1 Madness Coffee

Onze nummer 1 favoriet als het om koffie gaat: Madness Coffee. De bonen worden hier vers getapt, het interieur is helemaal van nu en je wordt super vriendelijk geholpen. Koffieliefhebbers kunnen deze plek echt niet overslaan, want hier drink je de beste van de stad. Je kunt zelfs aangeven welke bonen je voorkeur hebben, zodat je je koffie helemaal naar jouw smaak kunt laten maken!

eten en drinken in alicante
eten en drinken in alicante
eten en drinken in alicante

#2 El Garaje Bar

Toen wij in Alicante waren tipte mijn broertje deze bar. Helaas was deze niet open tijdens ons bezoek, maar deze betaalbare bar schijnt erg gezellig te zijn én lekkere tapas te serveren. Bovendien zit El Garaje Bar ook nog eens middenin Mushroom Street. Dit is dé straat van Alicante waar onwijze paddenstoelen staan opgesteld te midden van alle restaurants en terrasjes. Dat geeft een bijzonder straatbeeld!

eten en drinken in alicante
Calle de San Fransisco, ofwel Mushroom Street

#3 La Taberna del Gourmet

Een plek waar we zelf niet geweest zijn, maar waar je wel veel locals zult vinden is La Taberna del Gourmet. Dit restaurant werd al eerder verkozen tot beste tapasbar van Spanje en is nog steeds the place to be in Alicante. Op de kaart staan typisch Spaanse hapjes en tapas. Wat denk je van kroketjes van jamón iberico? En heerlijke manchegokaas? Ook worden er belegde broodjes geserveerd en volwaardige gerechten met vlees of vis. Kies de lekkerste tapas van de kaart of trakteer jezelf op het zeer uitgebreide menú dégustacion met bijpassende wijnen.

#4 El Portal Taberna & Wines

El Portal is een begrip in Alicante en hier draait het om uitgebreid lunchen of dineren in een bijzondere setting. Eens in de zoveel tijd passen ze het interieur aan, zodat je steeds een bijzondere ervaring krijgt als je bij hun binnenstapt. Het restaurant is overweldigend: aan werkelijk alles is gedacht en het eten is overheerlijk. Bovendien heb je keuze uit maar liefst 350 wijnen: genoeg keuze voor als je iets te vieren hebt of een avondje aan de bar wat wilt drinken.

eten en drinken in alicante
eten en drinken in alicante

#5 Baker & CO

Op nummer 1 noemde ik al Madness Coffee, maar er tegenover zit het modern ingerichte Baker & Co. Dit restaurant is perfect voor een uitgebreid ontbijt, een heerlijk lunch of een brunch. Ze hebben de lekkerste guilty pleasures, zoals croissantjes en vers gebakken pannenkoeken, maar er staan ook gezonde items op de kaart. Zin in een groene smoothie of toast met avocado? De keuze is reuze!

#6 La Más coketa

Net na onze uitgebreide lunch bij El Portal liepen we langs La Más coketa. Wéér zo’n opvallend leuk restaurantje mét hip interieur, want we hebben natuurlijk even naar binnen gegluurd. Alleen al daarom vinden we deze het proberen waard. La Más coketa is ideaal voor als je even een break wilt met een kopje koffie of thee en een overheerlijk stuk taart. Ze hebben zoveel heerlijke zoetigheden, dat de echte zoetekauw maar moeilijk kan kiezen. Deze gaat met stipt op het lijstje voor een volgende keer als we in Alicante zijn!

eten en drinken in alicante

Nog meer leuke plekken waar je moet zijn voor eten en drinken in Alicante:

#7 Mercado Central

Voor wie zelf boodschappen wilt doen voor eten en drinken, is helemaal op z’n plek bij de overdekte markthal van Alicante: Mercado Central. Je vindt er diverse kraampjes uitgestald met de heerlijkste lekkernijen: verse hammen, kaas, maar ook fruit, vis en vlees vind je hier. Als je er rondloopt zie je dat de Spanjaarden hier hun boodschappen doen en een voorkeur hebben voor hun favoriete kraam. Hier en daar kletsen ze wat om vervolgens met een vol boodschappenkarretje weer richting huis te gaan.

eten en drinken in alicante

#8 Calle de San Fransisco (Mushroom Street)

Calle de San Fransisco noemde ik al even bij #2 en is één van de gezelligste straten van de stad voor een hapje en een drankje. Vooral ‘s zomers is deze straat gevuld met locals en toeristen die genieten van de sfeer en al het lekkers wat door de diverse restaurants geserveerd wordt.

#9 Calle Mayor

Calle Mayor vind je midden in het centrum, precies tussen Madness Coffee en het stadhuis van Alicante. In deze straat kun je je hart ophalen, want deze is gevuld met de gezelligste terrasjes en restaurants. Zin in pizza of Italiaans? Dat kan! Liever Spaans? Ook dat is mogelijk!

#10 Calle de Muñoz

Voor Calle de Muñoz geldt eigenlijk hetzelfde als voor de hierboven genoemde straat: veel keuze uit verschillende soorten restaurants én gezelligheid gegarandeerd. Heb ik het je al moeilijk gemaakt?

eten en drinken in alicante
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.