citytrip naar Alicante

Alicante staat niet erg bekend als dé citytrip bestemming van Spanje. De luchthaven wordt vaak gebruikt als aanvliegroute voor de omliggende dorpjes en steden. En dat is best wel zonde, want Alicante heeft leuke dingen te bieden voor een citytrip. Bovendien is het een stuk minder toeristischer dan grotere steden als Barcelona of Madrid.

Alicante is een compacte stad waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Je komt er dan ook geen trams of metro’s tegen, wat ervoor zorgt dat deze stad ook helemaal niet chaotisch is. Ondanks dat Alicante niet zo groot is, heeft het toch veel te bieden. Wat denk je van historische bouwwerken en het oude centrum? Daarnaast heeft het ook tal van gezellige restaurants en cafés om je citytrip compleet te maken. En het allerleukste? Je vliegt voor maar een paar tientjes én in 2 uur naar deze stad. Ideaal voor een (lang) weekend weg!

7 x waarom een citytrip naar Alicante leuk is:

1. Het Kasteel van Santa Bárbara is erg indrukwekkend

Al van verre zie je dé bezienswaardigheid van deze stad: het Kasteel van Santa Bárbara. Dit kasteel deed in de middeleeuwen dienst als fort en als gevangenis. En niet alleen vanuit de stad is het een lust voor het oog, het is ook de moeite waard om de heuvel naar het kasteel te beklimmen. Vanaf de top heb je namelijk een prachtig uitzicht!

Tip: je kunt voor 2 euro 80 per persoon gebruikmaken van de lift naar de top van het kasteel. De lift vind je tegenover Platja del Postiguet. Ga je ‘s avonds, dan maak je gratis gebruik van de lift. Ben je gezegend met een goede conditie en heb je alle tijd? Dan kun je ook te voet op de top van de berg komen.

citytrip naar alicante
citytrip naar alicante

2. Plaza del l’Ayuntamiento nodigt uit voor een hapje en een drankje

Vóór het gemeentehuis van Alicante, in Casco Antiguo (het oude centrum), bevindt zich Plaza del l’Ayuntamiento. Een prachtig en sfeervol plein die ‘s zomers gevuld is met gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje. Vanaf één van de terrasjes kijk je uit op het prachtige barokke gebouw van het gemeentehuis, wat direct ook behoort tot een van de mooiste bouwwerken van Alicante.

3. In de oude wijk El Barrio del Santa Cruz lijkt het of de tijd heeft stilgestaan

Wat mij betreft is de oude volkswijk El Barrio del Santa Cruz de mooiste van de stad. In deze authentieke wijk lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Ouderen zitten op plastic stoeltjes voor hun huis, kinderen voetballen, de was hangt te drogen aan de balkonnetjes en katten liggen te spinnen in de zon. De smalle straatjes kennen kleine, schattige huisjes met volop bloemen en prachtige Spaanse tegeltjes. Fotogeniek!

citytrip naar Alicante

4. De overdekte markthal Mercado Central biedt tal van mogelijkheden voor een zelfgemaakte lunch of diner

Bijna iedere (Spaanse) stad kent een overdekte markthal en zo ook Alicante. Verse vis, vlees, fruit en nog veel meer: je vindt er de lekkerste etenswaren voor een uitgebreide lunch of diner. Alleen over de markt struinen? Dat kan natuurlijk ook!

eten en drinken in alicante

5. De oudste kerk van de stad, Basílica de Santa María, is een lust voor het oog

Basílica de Santa María is de oudste kerk van de stad. Voorheen stond er op deze plek een moskee, maar tussen de 14e en 16e eeuw is er op de resten van de moskee de basiliek gebouwd in gotische stijl. De kerk is alle dagen van de week te bezoeken van 10:00 – 13:00 uur en van 18:00 – 19:30 uur. Red je dit niet? Ook van de buitenkant is de kerk een lust voor het oog.

6. Een dagje strand? Ook dat kan!

Ik ben dol op steden waarbij je ook eenvoudig een dagje naar het strand kan. ‘s Winters voor een uitgebreide strandwandeling en ‘s zomers om een dagje lekker bij te kleuren. Alicante heeft het! Het 900 meter lange zandstrand Playa del Postiguet heeft een ideale ligging aan de voet van de heuvel Monte Benacantil. Je kunt hier ligbedden en parasols huren, maar ook heerlijke wandelingen maken over de wandelpromenade langs het strand.

citytrip naar Alicante

7. Je kunt er overheerlijk eten en drinken

Tijdens een dag in de stad is er niets fijner dan zo nu en dan plaats te nemen in een leuke koffiezaak, café of restaurant. Gelukkig kent Alicante goede restaurants waar je terecht kunt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, Alicante heeft het!

eten en drinken in alicante
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.