leuke weetjes over sevilla

Als ik aan mensen vraag wat zij de mooiste stad van Spanje vinden, hoor ik Sevilla opvallend vaak terugkomen. Bijna iedereen die er is geweest raakt betoverd door de charme en schoonheid van de stad. Wat denk je van de oude binnenstad, de vele zonuren en de smalle pittoreske straatjes? Na het lezen van deze 15 leuke weetjes over Sevilla wil je direct een ticket boeken!

15 leuke weetjes over Sevilla:

1. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië – één van de 17 Spaanse autonome regio’s. Qua inwonersaantal is dit ook de grootste.

2. Om in Sevilla te komen heb je keuze uit verschillende openbaar vervoersmogelijkheden: de stad is goed te bereiken per vliegtuig, bus en trein. In de stad kun je eenvoudig gebruikmaken van de bus, tram of metro. Je kunt Sevilla ook erg goed te voet verkennen of met een stadsfiets die je door de hele stad kunt huren!

3. Je zult niet veel Spanjaarden tegenkomen die goed Engels kunnen. In winkels en de meeste restaurants kunnen ze wel basis Engels, maar dit is heel beperkt.

4. Sevilla heeft een groot busstation waarbij je de mogelijkheid hebt om naar heel veel plaatsen te gaan in Spanje. Zo kun je een dagje naar de kust of een andere leuke stad.

5. Het is een echt authentieke Spaanse stad. Liefhebbers van de écht Spaanse cultuur zullen dat hier volop tegenkomen. Ook zie je veel terug van de Spaanse architectuur. Struinen door de pittoreske straatjes is dan ook een echte aanrader.

Sevilla

Nog meer leuke weetjes over Sevilla:

6. Sevilla is een echte studentenstad. Door de aanwezigheid van de grote universiteit zorgen de duizenden studenten voor een gezellig sfeertje en een jonge uitstraling.

7. De stad is heel budgetproof en aangenaam voor je portemonnee. Andalusië is over het algemeen erg goedkoop vanwege de grote werkloosheid. Onder de locals is deze regio het armste gedeelte van Spanje en dit zie je dan ook terug in de prijzen. Zo krijg je er nog een kopje koffie voor maar 1 euro.

8. Voor de dames onder ons: Sevilla is de stad waar de mooiste mannen uit heel Spanje vandaan komen.

9. Het is de stad van de flamenco dans. Het bezoeken van een goede flamenco-show is dan ook een must als je in Sevilla bent.

10. In Sevilla kun je de mooie authentieke waaiers kopen. Ook vind je hier de echt unieke flamenco jurken. Tip: de echte jurken zijn zeer prijzig maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor de grap een keer passen!

Sevilla

En ken je deze leuke weetjes over Sevilla al?

11. Sevilla heeft een ontzettend bruisend nachtleven met gezellige barretjes en uitgaansgelegenheden.

12. Het is de perfecte stad om te winkelen en een nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen. Houd er wel rekening mee dat er volop siësta wordt gehouden. Veel winkels en restaurants gaan dan dicht en meestal blijven alleen de grote ketens open.

13. De meest aangename seizoenen voor een citytrip zijn de lente, herfst of de winter. ‘s Zomers kunnen de temperaturen namelijk oplopen tot 40+ graden. Ga je toch in de zomer? Zet een hoed of pet op, neem een grote fles water mee, smeer je goed in en loop zoveel mogelijk in de schaduw! Vermijd ook de heetste momenten van de dag bij het bewonderen van de bezienswaardigheden. Dit is tussen 11:00 en 16:00 uur.

14. Alle inwoners van Sevilla gaan zelf in juli en augustus in de weekenden richting alle badplaatsen. Of zij gaan naar hun vakantiehuis aan zee gedurende deze twee hete zomermaanden.

15. Sevilla is erg fotogeniek met alle authentieke en historische architectuur en gekleurde gebouwen. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.